Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Επικίνδυνα γιαούρτια στην αγορά


giaourti Επικίνδυνα γιαούρτια στην αγορά
Επικίνδυνες ουσίες εντοπίστηκαν σε στραγγιστά γιαούρτια τα οποία βρίσκονται στα ψυγεία των...



 υπεραγορών.
Το Υπουργείο Υγείας με ανακοίνωση του πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό πως μετά από αναλύσεις που έγιναν στο κρατικό χημείο εντοπίστηκε επικίνδυνο και απαγορευμένο συντηρητικό Ε-235 Ναταμικίνη σε γιαούρτια τα οποία κοινοποιούνται πιο κάτω.





1. Είδος : Στραγγιστό γιαούρτι ΛΕΥΚΟΝΟΙΤΖΙΑΤΗ

Ανάλωση μέχρι:09/09/2011

Βάρος: 1 Kg

Αποτέλεσμα:2922μg/Kg  Ναταμικίνη – Ε235



2. Είδος : Στραγγιστό γιαούρτι KOUROUSHIS

Ανάλωση μέχρι:09/09/2011

Βάρος: 300 g

Αποτέλεσμα:1153μg/Kg  Ναταμικίνη – Ε235



3.  Είδος : Zita “Super στραγγιστό Γιαούρτι”

Ημερομηνία Λήξης : 14/09/2011

Αριθμός Παρτίδας : P06 1

Βάρος: 450g

Αποτέλεσμα:60μg/Kg  Ναταμικίνη – Ε235



4. Είδος : Στραγγιστό γιαούρτι με γάλα και ανθόγαλα Μπάρπα Θωμάς

Παρασκευαστής : ΖΗΤΑ Βιομηχανία Γάλακτος Λτδ

Ημερομηνία Λήξης : 14/09/2011

Αριθμός Παρτίδας : P03

Βάρος: 300g

Αποτέλεσμα:173μg/Kg  Ναταμικίνη – Ε235



Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση οι Υπηρεσίες του Κράτους εργάζονται ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα που παρουσιάζεται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου